מגמת תקשורת וניו מדיה - אולפנת צביה הרצליה
תיק הפקה
שירה רבינוביץ
רפלקציה אישית
לצורך עבודת הגמר שלנו במגמת תקשורת וניו מדיה, תפקידי היה להיות מעצבת האתר. בתור מעצבת האתר הייתי אחראית על ממשק המשתמש שהוא בעצם האופן בו נראה האתר בכדי שהמשתמש יוכל לנווט בו על ידי לחיצה על קטגוריות ותפריטים.
במהלך העבודה עסקתי גם בתחומים שונים וביניהם, כתיבת תחקיר, כתיבת כתבות וסקירה ספרותית. קבעתי וערכתי ריאיונות עם כמה בעלי מקצוע וביניהם דביר שוורץ מלשכת יושב ראש הכנסת וראש אולפנת צביה הרצליה- הרב ברוך פרייזן. כמו כן, צילמתי והקלטתי את הסרטונים במצלמת ווידיאו וערכתי אותם בתוכנה adobe premiere. בנוסף, העליתי חלק מהסרטונים לרשתות המדיה ואתרי האחסון, כגון youtube.
האתר עוצב באופן קל ונוח לשימוש. האתר קריא. הצבעים של האתר נבחרו כצבעוניים בכדי להדגיש כי המטרה של העבודה שלנו היא להעלות את המודעות לבעיית הנכים ולנסות להגביר את שילובם בחברה. דבר זה יעשה באופן חיובי רק אם החברה תתרום מעצמה ותקבל את השונה. ועל כן, בחרתי את צבעי האתר להיות צבעוניים בכדי להראות לקוראי התוכן של האתר שאנשים בעלי מוגבלויות הינם אנשים חיוביים ושהקשר בין בני האדם צריך להיעשות באופן חיובי גם כן.
כמו כן, ישנם אנשים אשר טוענים כי אנשים בעלי מוגבלויות "מפחידים" אותם. המטרה של האתר היא לשקף לאנשים הללו, שאנשים בעלי מוגבלויות הם ככל אדם אחר והם אינם מפחידים. הם אנשים שמחים, צבעוניים, חיוביים. הם רואים את העולם בעין טובה ובאופן חיובי. לכן בחרתי שהאתר יהיה בעל צבעיים כאלו, וורוד, כחול, ירוק, תכלת, אדום, כתום ועוד.
בנוסף לכך, האתר עוסק באנשים שהם שונים מרוב החברה הכללית ועל כן יש בו צבעים שונים. הצבעים השונים מדגישים ומבהירים את השוני בו האתר עוסק.
בחרתי להשתתף במגמת תקשורת וניו מדיה ממגוון סיבות שונות. ראשית, זה עכשווי. שנית, זה כלי נגיש שבאמצעותו כל אחד יכול היום להשפיע דרך הרשתות החברתיות. אנחנו רואים שיש הרבה דברים שקורים דרך פייסבוק, דרך אתרים. בנוסף, ניתן לראות שכל הנושא של סרטוני עמדה נכנסו מאוד חזק היום ויש להם השפעה מרובה. בעצם, זהו כלי חברתי טוב שמוביל לשינויים.
נקודת המוצא שלי כאשת תקשורת היא עם תחילת השתתפותי במגמת תקשורת וניו מדיה בבית הספר. אך כיום אני מבינה איש תקשורת הוא אדם אשר מטרתו היא להעביר מסרים אשר ישפיעו על דרגות שונות בחברה. על כן, כל אדם יכול להיות איש תקשורת ולהשפיע.
אני רואה באתר אמצעי להעברת מסרים חברתיים ואף פוליטיים. ישנם אתרים אשר מטרתם היא להעביר מסר בידורי או מסחרי, אך אנחנו יצרנו אתר שהמטרה שלו היא להעביר מסר חברתי אשר יוביל לשינוי. בחרנו בנושא שהפריע לנו, הנושא של הנכים- זכויותיהם ומחאתם והיחס כלפיהם, ואנחנו רוצים לשנות את המצב הזה. לדוגמה, בחלק שלי בעבודה, ראיינתי רב בכדי להבין מהו היחס של התורה והמסורת היהודית כלפי אנשים בעלי מוגבלויות. במהלך הריאיון איתו, הוא הדגיש ואמר שכל בני האדם הם עם מוגבלויות ואין להתייחס באופן שונה לאנשים בעלי מוגבלות שכלית או פיזית.
האתגר שלי כאשת תקשורת הוא שהמטרה שלי כעוסקת בתקשורת היא להעביר מסר חברתי. לכן המטרה העיקרית שלי בעבודה זו היא שהאתר שיצרתי יצליח להגיע למקום ולאנשים שבהם הוא יוכל להשפיע. אפילו אם ההשפעה הזאת תהיה על אנשים בודדים כבר הצלחתי במשימה שהצבתי לעצמי שהיא העברת המסר.
התחום המועדף עליי ביצירת אתרים הוא עצם היצירה של האתר והעיצוב שלו. אני מאוד אוהבת להתעסק עם מחשבים ולכן עיצוב אתרים זה תחום שמאוד מעניין אותי ואני נהנית לעבוד עליו.
התמחות זו תרמה לי באופן אישי ואני רואה אותה תורמת לי בעתיד. התמחות זו חיזקה בי כישורים שכבר היו אצלי אך גם לימדה אותי כישורים חדשים כגון עריכה, צילום, בניית אתר. למדתי כיצד מעבירים מסר וכיצד כותבים כתבה.
תוכן ויזואלי ועיצוב
בחרתי לעצב את האתר כך שהוא יהיה צבעוני משום שמטרתו של האתר היא להעלות את המודעות למצבם של הנכים במדינת ישראל וליצור מצב בו הם יוכלו להשתלב בחברה המגוונת שבמדינה. הצבעים הצבעוניים, אדום, כתום, ירוק, כחול, צהוב ותכלת מסמלים את האנשים השונים. כל אדם שונה מרעהו ולכל אדם יש את המעלות שלו שאותם הוא תורם לחברה. כל אדם תורם לחברה את המיוחד שבו, את הצבע שלו.
השיר "חברים בכל מיני צבעים" מאוד חיזק בי את הדעה הזו. הפזמון של השיר הוא:
"איזה כיף שיש המון חברים
המון חברים בכל מיני צבעים
חומים, כתומים, שחורים ולבנים
איזה כיף שיש כאלה חברים"
אני חושבת שאכן ישנה חשיבות שיהיו לכל אדם חברים בכל מיני צבעים שונים, חברים שנראים אחרת, שמתנהגים אחרת. חלקם יכולים להיות חברים בעלי מוגבלות פיזית או נפשית, וחלקם לא. אם האדם יראה את האנשים ההלו, הנכים, כחברים שלו, אז אני יכולה להיות בטוחה כי המסר שאני ניסיתי להעביר במהלך עבודה זו ובאמצעות העיצוב של האתר באמת הצליח להשפיע.
בנוסף לכך, האתר עוצב באופן קל ונוח לשימוש. האתר קריא. כפי שנאמר, צבעי האתר נבחרו כצבעוניים. על ידי כך, ניתן יהיה להעלות את המודעת לבעיה של הנכים באופן חיובי ונחמד לעיון, לצפייה, ולקריאה. דבר זה יעשה רק במידה בה החברה תפעל למען שיתופיות. החברה צריכה לקבל את השונה וצבעי האתר הצבעוניים מדגישים השתלבות זו של הנכים בקהילה. כל אדם נולד שונה, עם הצבע המיוחד שלו, וכך גם הנכים. הם ככל אדם.
כמו כן, לפעמים ישנו מעין "פחד" מאנשים בעלי מוגבלויות. חלק מהמטרה של האתר היא לשקף לאלו המפחדים מנכים שאנשים בעלי מוגבלויות הם אינם מפחידים. הם כמו כל אדם אחר. הם אנשים אשר רואים את העולם ב ככל אדם אחר והם אינם מפחידים. הם אנשים שמחים, צבעוניים, חיוביים. הם רואים את העולם בעין טובה ובאופן חיובי. לכן בחרתי שהאתר יהיה בעל צבעיים כאלו, וורוד, כחול, ירוק, תכלת, אדום, כתום ועוד.
בנוסף לכך, האתר עוסק באנשים שהם שונים מרוב החברה הכללית ועל כן יש בו צבעים שונים. הצבעים השונים מדגישים ומבהירים את השוני בו האתר עוסק.
השמע שיר
עץ אתר (מפת האתר)

בחרתי לעצב את עץ האתר שלא באופן של קטגוריות. הסיבה שעשיתי זאת היא משום שבעבודה שלנו כל כתבה נכללת בתוך קטגוריה שונה מהכתבות האחרות. לכן לא בניתי את עץ האתר באופן בו הכתבות יהיו מופרדות על פי קטגוריות. באופן שכזה כל קטגוריה הייתה כוללת אך ורק כתבה אחת. מהסיבה לעיל, בחרתי לבנות את עץ האתר שלא בצורת קטגוריות.
האפשרות המופיעות בעץ האתר הם כדלקמן.
בעת הכניסה לאתר יפתח דף הבית של האתר ובו ישנם מספר אפשרויות בעבור המשתמש. המשתמש יכול לבחור לקרוא על הקבוצה שלנו אם ילחץ על הכפתור "קרא עוד" אשר מופיע בהמשך דף הבית מתחת לכותרת "קצת עלינו" ובא מופיע מידע בסיסי מאוד. בלחיצה זו על הכפתור הנ"ל, הוא יועבר למסך חדש ובו מידע כללי על הקבוצה ועל הסיבה ליצירת עבודת גמר זו. דרך נוספת להגיע למסך זה של המידע על הקבוצה היא ללחוץ על "קצת עלינו" בתפריט.
בנוסף, בעמוד הבית ישנה אפשרות לראות את הכותרות של כל הכתבות הכלולות באתר. במידה והגולש באתר ירצה לקרוא כתבה מסויימת הוא יכול ללחוץ על הכפתור "קרא עוד" אשר מופיע מתחת לכל כותרת של הכתבות. אופן נוסף בו ניתן יהיה לקרוא את הכתבות הוא לחיצה בתפריט האתר על "כתבות" ובחירה בכתבה מסויימת אשר רוצים לקרוא. כל כתבה נכתבה על ידי בת אחרת בקבוצה ועל כן, כל כתבה היא בעלת נושא שונה מהכתבות האחרות ולכן היא מופיעה בדף שונה באתר. כמו שנאמר לעיל, הכתבות אינן מופרדות על פי קטגוריות משום שכל כתבה הינה תחת קטגוריה שונה ולכן אין משמעות להפרדת הכתבות לקטגוריות. באופן דומה, ניתן ללחוץ בתפריט האתר על "כתבות". לאחר הלחיצה הגולש יועבר למסך בו מופיעות כל כותרות הכתבות ויוכל לבחור את הכתבה אשר מעניינת אותו.
חלון נוסף באתר הינו בעל הכותרת "סקירה ספרותית". אליו ניתן לגשת על ידי לחיצה בתפריט האתר על "סקירה ספרותית". לכל בת בקבוצה ישנו דף שונה של סקירתה הספרותית אשר כולל מבוא, סקירה ספרותית, טור אישי, דיון ומסקנות, סיכום, וביבליוגרפיה. בחלון הסקירה הספרותית יתאפשר למשתמש לעבור בין הסקירות הספרותיות של כל בת בקבוצה ולקרוא אותן. ניתן לגשת לסקירות הפרותיו הללו על ידי לחיצה על הלוגו שמופיע מעל כל שם של תלמידה. אם המשתמש ילחץ על לוגו אשר לא מופיעה מתחתיו שם של תלמידה, הוא יועבר לדף הכתבה העוסק בנושא אותו בחר.
כמו כן, קיימת האפשרות לראות את תיק ההפקה אשר כתבה כל בת מחברות הקבוצה לאחר לחיצה בתפריט האתר על "תיק הפקה". בדף שיפתח יופיע תיק ההפקה הכללי, אשר משותף לכל חברות הקבוצה ובו מידע דומה לכולן. אך ישנה גם כן האפשרות לגלוש לתיק ההפקה האישי של כל בת מחברות הקבוצה ולראות את אשר עשתה במהלך פרויקט הגמר במגמת תקשורת וניו מדיה ואת התפקיד עליו הייתה אחראית במהלך פרויקט משמעותי זה. ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על הלחצן "קרא עוד" וכך המשתמש יועבר למסך בו מופיע תיק ההפקה האישי של התלמידה אותה בחר.
בתחתית כל עמוד באתר ישנה אפשרות של "צור קשר". המטרה של אפשרות זו היא שבמידה שבה לקוראים ולגולשים באתר ישנם הערות או הארות הם מוזמנים ליצור איתנו קשר. יצירת הקשר תיעשה ע"י שליחת הודעת דואר אלקטרוני (אימייל) לתיבת הדואר האלקטרוני של האתר.
הדואר האלקטרוני הזה הוא: zchuyot.nechim@gmail.com.
בנוסף ישנה אפשרות להיכנס לדף שלנו שפורסם ברשתות חברתיות שונות. ביניהם, פייסבוק, גוגל פלוס, יוטיוב ואינסטגרם.
במידה והמשתמש ירצה לחזור לדף הבית, הוא יוכל באופן פשוט ללחוץ על כפתור ה"בית" שמופיע בתפריט האתר בכל דף באתר בו הוא נמצא.
התמונות המופיעות באתר
בעמוד השער, מופיעות מספר תמונות שונות. התמונות שבחרתי לאתר הם תמונות מצויירות כך שהם משקפות את האוכלוסייה של בעלי המוגבלויות באופן חיובי וטוב, ולא באופן שיכול אולי להפחיד חלק מהאנשים אשר גולשים באתר. התמונות המצוירות מאפשרות לשלל אנשים בגילים שונים לגלוש באתר ולהרגיש חיבור למופיע בו. התמונות מוסיפות ערך נחמד וחברותי לאתר ואנו מאמינות שערך זה יכול להשפיע לטובה על הגולשים באתר. כמו כן, הסרטונים שצילמנו וערכנו לאתר הם מציאותיים (לא מצויירים) ועל כן, האתר מתאים לכלל האנשים אשר מתחברים לסוגים שונים של מדיה, תמונות ו/או סרטונים.
התמונה הראשונה המופיעה באתר הינה של אישה היושבת על כיסא גלגלים שהרי האתר שלנו מתעסק בנכים ובבעיית בעלי המוגבלויות. התמונה מופיעה על רקע כתום. הצבע הכתום הוא צבע אשר מוסיף אור בעיניים וישנה חשיבות לרושם הראשוני של האתר שגורם לגולש להרגיש ולחשוב בחיוביות כלפי הנושא של הנכים.
החלק הבא באתר הינו החלק שבו ניתן לגולש לקרוא קצת עלינו, כקבוצה, ומדוע עשינו את העבודה הזו ויצרנו אתר זה. הרקע של חלק זה הנתון תחת הכותרת "קצת עלינו" הינו וורוד ובצידו השני מופיע סימן שאלה על רקע בהיר וקליל. המטרה היא לגרום לגולש לרצות להמשיך לגלוש באתר. כמו כן, ישנה מטרה נוספת שהיא לגרום לגולש להרגיש את החיוביות הקיימת בנושא זה של בעלי מוגבלויות ואת הרצון של אנשים בחברה להשפיע על מצב זה.
בהמשך עמוד השער מופיעה תמונה נוספת של אדם בעל מוגבלות אשר נמצא במקום ציבורי, יחד עם אנשים אשר אינם נכים. בחרתי בתמונה זו משום שהיא מופיעה ליד הכותרת של הכתבה "תהיה רגיש ותנגיש!" העוסקת בנגישות של נכים במרחב הציבורי.
התמונה הבאה שמופיעה בעמוד השער נמצאת כרקע לכותרת של הכתבה "ולפני עיוור לא תתן מכשול". כתבה זו עוסקת ביחס של התורה וההלכה לבעלי מוגבלויות. הכתבה מסבירה כי ישנה חשיבות לתרומה של החברה למען אנשים עם מוגבלויות וכי הם חלק בלתי נפרד מהחברה והקהילה. על כן, בחרתי לאפיין את הכתבה הזו בתמונה אשר ברקע שלה שלה עומדים אנשים רבים שהם בעצם החברה במדינה ובמרכזה מופיע אדם בעל מוגבלות. האדם הנכה אינו רק חלק בלתי נפרד מהחברה אלא הוא גם כן אדם אשר נמצא במרכז, משתתף בענייני החברה, ופועל בכדי לתרום לה ולכן הוא מופיע במרכז של תמונה זו.
תמונה של כדור הארץ ומסביבו קבוצת אנשים אשר מחזיקים ידיים מופיעה ליד כותרת הכתבה "חופש הביטוי או חופש הביזוי?" כתבה זו עוסקת בחופש הביטוי של החברה ועל ההשפעה של דעותיהם על החברה ועל אנשים אחרים. על כן, בחרתי בתמונה זו משום שהיא משקפת ית ההשפעה של האנשים על העולם, ובעצם על החברה.
כותרת הכתבה ״האם ישנה מודעות לבעיית חניות הנכים״ מופיעה על רקע של תמונת חניית נכים. התמונה מראה לגולש באופן ממשי כיצד ניראית חניית הנכים אשר אליה מתייחסת הכתבה. דבר זה יכול להשפיע על המשתמש בכך שהוא ישים לב יותר לחניות כאלה של נכים אשר הוא יראה במהלך חיי היום- יום הרגילים שלו. כך אנו מקוות שיושפע כאשר תהיה לו האפשרות להחנות את רכבו בחניות הללו. במצב זה, אנו מאמינות כי התמונה והכתבה המלווה לה יעלו בראשו והוא ידע מהי הדרך הנכונה לפעול.
התמונה האחרונה המופיעה בעמוד השער היא תמונה של קבוצת אנשים גדולה אשר כולם בצבע אחיד וביניהם נמצא אדם נכה אשר גם צבעו דומה לצבע של שאר חברי הקבוצה. התמונה מופיעה כרקע לכותרת הכתבה של "זכויות נכים". התמונה והכתבה מביעות מטרה משותפת אותה אנו רוצות להעביר דרך עבודת גמר זו לקהל הנרחב. המטרה היא שכל בני האדם יהיו שווים. כל בני האדם הם בעלי הזכויות המאפשרות להם להיות שווים. וכך בני האדם יהפכו לחברה אחידה, מגובשת, אשר מקבלת את האחר והשונה להיות חלק בלתי נפרד ממנה.
המשפט "לא נחים למען הנכים!" מופיע בסוף עמוד השער. משפט זה הוא משפט הקורא לכל אדם לפעול למען מטרה משותפת שהיא להפוך את החברה לחברה מקבלת. אסור לוותר עד שהחברה תהפוך לסובלנית, מגובשת, משתפת אחרים ואוהבת כל אדם שבה. כל אדם הוא בעל הזכות להיות חלק מהחברה ואנו קוראות לכם קוראים להשפיע. הרקע של המשפט מקושט בכלי תקשורת שונים אשר משמיעים רעש. אנו רוצות להוביל לשינוי. שינוי זה יעשה אך ורק אם נדבר. השינוי הזה יעשה אך ורק אם נפרסם וננסה אנחנו, כל אחד ואחת, להשפיע.
בדף הכתבות ניתן למצוא רשימה של 6 הכתבות שמופיעות באתר, כאשר כל כתבה מסומנת בצבע אחר ומשם אפשר להמשיך את הקריאה של הכתבות בעמוד המרכזי של כל כתבה. הכתבות באתר הן בעלות סרטון שצילמנו וערכנו המתאים לנושא הכתבה בו סרטון זה מופיע.
כמו כן, בכתבה "לפני עיוור לא תתן מכשול", בנוסף לסרטון המצולם מופיעות שתי תמונות אשר גם הן צולמו במהלך המפגש עם הרב פרייזן. בנוסף לכך, בתחתית העמוד של הכתבה "האם ישנה מודעות לבעיית חניות הנכים", המבוססת על סקר שערכנו, ישנה גלריית תמונות של תוצאות הסקר.
הדף הראשי של הסקירה הספרותית כולל רשימה של הסקירות הספרותיות של חברות הקבוצה. הרקע של דף זה הינו ריבועים כחולים ולבנים אשר צבעם תואם ללחצנים בדף שהם בצבעים כחול וירוק. דף זה עוצב כך שיהיה נוח לעין וכך יהיה למשתמש נוח לגלוש בדף זה. הלחצנים בדף זה מופיעים כלוגו בתוך עיגול כאשר לכל סקירה הלוגו האישי המתאים וקשור לנושא הסקירה.
נפרט על הבחירה של כל לוגו ואת הסיבה לבחירה זו.
הלוגו הראשון נמצא תחת הנושא "נגישות נכים במקומות ציבוריים" והוא בצבע כחול ומופיע בו כובע. כובע הוא פריט אשר משתמשים בו כאשר יוצאים לרחוב ויש שמש. כלומר אנשים משתמשים בו כאשר הם הולכים במקומות ציבוריים. לכן הוא מתקשר לנגישות הנכים במקומות ציבוריים משום שהכובע מסמל שימוש שלו במקום ציבורי.
הלוגו השני הוא בצבע ירוק ומופיע בו מכתב. הוא נמצא תחת הנושא "יחס ההלכה לנכים". הלוגו הזה נבחר כמכתב משום שישנם שאלות רבות הלכתיות אשר אנשים נוהגיל לשאול רבניים. הלוגו מסמל את שליחת השאלה לרב. בחרתי בלוגו זה משום שהסקירה הספרותית בנוגע ליחסה של ההלכה לנכים מתעסקת במחלוקות בין הרבנים השונים. בתיק הפקה זה, תחת הכותרת "עץ האתר (מפת האתר)" מופיע מידע כיצד בנוי האתר וברקע שלו מופיעה תמונה של עץ אשר מתקשרת כביכול לנושא של עץ האתר.
הלוגו השלישי נמצא תחת הנושא "חופש הביטוי" והוא בצבע ירוק. מופיע בלוגו זה מכשיר סלולרי. כיום, אנשים רבים מבטאים את עצמם באמצעות מכשירים סלולריים. באמצעות המכשירים האלה ניתן לפרסם מידע באפליקציות, לגלוש באינטרנט, להגיב וכדומה. כלומר, באמצעות המכשירים הסלולריים אנשים יכולים לממש את זכותם לחופש הביטוי.
הלוגו הרביעי הוא בצבע כחול ונמצא תחת הנושא "זכויות נכים". בלוגו זה מופיעים מספר אנשים. לוגו זה נבחר משום שזכויות הנכים הן לא לאדם אחד אלא לקבוצה של אנשים. זכויות הנכים ניתנות למספר רב של אנשים ומטרה שלהן היא שהנכים יוכלו להשתלב בחברה בצורה המיטבית ביותר. ועל כן נבחר הלוגו הזה.
הלוגו החמישי הוא בצבע כחול ומופיעה בו מכונית. הוא נמצא תחת הנושא "חניות נכים". חנייה היא דבר אשר רוב בני האדם משתמשים בו בחיי היום- יום בכדי להחנות את רכבם. הלוגו מתקשר לחניות הנכים משום שמופיע בו כלי תחבורה אשר ניתן להחנות אותו בחניות שונות וביניהן חניות נכים.
הלוגו השישי הוא לוגו בצבע ירוק ומופיע בו מכתב שכתובים בו דברים. הלוגו מופיע תחת הכותרת "מי אנחנו?" במידה והגולש ירצה לדעת את הסיבות שבגללן בחרנו לעשות את העבודה הזו בנושא הנכים, מדוע עשינו את העבודה, ולמה ויצרנו את האתר הזה הוא יוכל לקרוא על כך.
הלוגו השביעי הוא בצבע כחול ומופיעה בו תמונה של אוהל. הוא נמצא תחת הנושא של הזכות לשוויון. האוהל נבחר משום שהוא מסמל שאנשים בעלי מוגבלויות הם חלק בלתי נפרד מהחברה ולכן גם להם ישנם זכויות שוות לחברה ואפשרות לצאת לטיולים בשטח כמו כולם.
הלוגו השמיני הוא לוגו בצבע כחול ומופיעים בו כמה פסים. הוא נמצא תחת הנושא של נכי צה״ל. הפסים הללו הם בכיוונים שונים ועל כן מזכירים לי מפה. בצבא החיילים צריכים לנווט באמצעות מפה כיצד להגיע ממקום למקום ועל כן הקשר של הלוגו לנכי צה״ל.
הדף של תיק ההפקה מפנה את המשתמש לדף בו מופיעים השמות של בנות הקבוצה ואפשרות לקרוא את תיק ההפקה האישי של כל אחת מהן. הרקע בו מופיעים שמות בנות הקבוצה משתנה מבת לבת. הבת הראשונה היא אני, שירה רבינוביץ, ברקע שלי מופיעים ציורים של עננים. הבת השנייה היא שלי שפירא, ברקע שלה מופיעים עצים. הבת השלישית היא אפרת עזרזר, וברקע שלה מופיעים דגים. בחרנו בתמונות הללו של העננים, העצים והדגים משום שהם מופשטים. הם ציורים שמסמלים חופש ופתיחות. בחרנו בהם משום שתיק ההפקה כולל בתוכו רפלקציה אישית, וכל בת כתבה את תפקידה בעבודה הזו. דבר זה מסמל את הפתיחות והאישיות של כל בת ולכן בחרנו ברקעים אשר גם הם מסלים דברים דומים לכך.
ישנה תמונה נוספת המופיעה בדף של תיק ההפקה שלי (שירה) והיא תמונה של עץ. היא מופיעה כרקע למידע הכתוב תחת הכותרת "עץ האתר" ועל כן הקשר שלה לנושא זה.
ממשק האתר
השתמשנו בממשק של האתר wix (וויקס) לצורך יצירת האתר הסופי ועיצובו.
זהו אתר חינמי שנוח להפעלה.
יש לאתר זה מגוון רחב של טמפלטים ואפשרויות של עיצוב נרחבות.
כמו כן, מאוד נוח לתכנת וליצור אתר חדש באמצעות הממשק של wix.
מהסיבות הללו בחרנו להשתמש בממשק של wix לצורך עבודת הגמר שלנו במגמת תקשורת וניו מדיה.
סיכום חופשי
אופן הצילום והעריכה היה כך, העבודה הייתה מחולקת באופן שבו ילדה אחת מצלמת, השנייה מראיינת או שואלת את השאלות. לאחר מכן אנחנו ערכנו את הסרטון, כתבנו וערכנו את החלק של הכתיבה.
הרעיונות של סרטוני הווידאו היו בהתאם לנושא של כל חלק. ערכנו ראיון עם הרב ברוך פרייזן בנושא שלי של יחס התורה וההלכה לאנשים עם מוגבלויות. העברנו את המסר שלנו גם כן על ידי סרטון עמדה בנושא נגישות נכים במקומות ציבוריים. גם ערכנו שיחת אודיו עם דביר שוורץ מלשכת יושב ראש הכנסת בכדי להגביר את המודעות בחברה ובכדי לשמוע את פעולות המדינה בנושא זה.
אני חושבת שיצפו בסרטונים שצילמנו וערכנו, ובאתר שיצרתי, מכיוון שהנושא שלנו הוא מאוד חשוב לכל תקופת זמן משום שתמיד ישנם אנשים בחברה אשר נולדים עם מוגבלות כלשהי. כמו כן, נושא זה הוא עכשווי, בעבר התעסקו בו רבות בתקשורת והיום הוא חזר לכותרות.
הצגנו את המידע האופן מעניין ונוח לקריאה ולצפייה.
האתר משווק ומקודם בכך שנמצא קישור לאתר בדף הפייסבוק שלנו ובדף האינסטגרם שלנו. הסרטונים שלנו מופיעים ביוטיוב וחלקם גם ברשתות החברתיות, פייסבוק ואינסטגרם (הקישורים אליהם נמצאים בתחתית דף זה). הפצנו את הסרטונים שלנו ואת הקישור לאתר ברשתות האישיות והחברתיות שלנו, ביוטיוב ובקבוצות הווצאפ שלנו. בחרנו לפרסם את האתר והסרטונים בכמה שיותר רשתות ואתרים נפוצים בכדי שאנשים רבים יוכלו להתעניין, להיכנס, לראות, לקרוא ולצפות. פירסמנו את הסרטונים והקישורים אליהם ולאתר בכדי שאנשים יוכלו יתעניינו ויכנסו לאתר.
אופי העבודה היה מחולק כך שלכל בת בקבוצה היה נושא מרכזי עליו היא הייתה צריכה לעבוד, לחפש מקורות, מקומות, רעיונות, אנשים. לאחר מכן, כל בת עסקה בכתיבת הכתבה הנוגעת לנושא שלה משום שזהו הנושא העיקרי בו עסקה ולכן הכירה אותו הכי לעומק. כמו כן, כל אחת כתבה סקירה ספרותית, מבוא, טור אישי, רפלקציה וסיכום שגם הם נוגעים לנושא זה. יחד הלכנו כל חברות הקבוצה לצלם את הסרטונים, וערכנו את הסרטונים תוך התייעצות עם כל חברות הקבוצה. בנוסף, חלוקה זו אפשרה לכל בת בקבוצה להכיר ולעסוק בתחומים שונים הנוגעים לתקשורת, כתבות וסרטונים.
דבר מיוחד שלמדתי במהלך העבודה נבע מכך שעבודת הגמר עוסקת במגוון רחב של תחומים בתקשורת. כך זכיתי ללמוד רבות על נושאים שונים ולעסוק בהם.
אחד הקשיים הגדולים שהיו לי בעבודת הגמר הזו היה אי שיתוף הפעולה בין בנות הקבוצה. היו כמה בנות בקבוצה שעשו את רוב העבודה בכוחות עצמן כאשר שאר הבנות בכלל לא ניסו לעזור או לבדוק מה ניתן לעשות בכדי לקדם את העבודה ואפילו לעשות את הבסיס שלה. נוצר מצב שבו אני ועוד כמה בנות היינו צריכות לעבוד ימים ולילות על האתר, הכתבות, הסרטונים, הסקירה הספרותית, המבוא, הסיכום ועל חלקי העבודה הנוספים שמופיעים באתר. הקושי הזה היה מאוד משמעותי עבורי משום שאני תלמידה בבית הספר ולומדת מקצועות שונים שבהם יש לי מבחנים ובגרויות ונאלצתי להשקיע יותר זמן מהנדרש בעבודה זו ובו בזמן, לוותר על מקצועות אחרים לצורך כך. הקושי הזה היה יכול להימנע אם כל בנות הקבוצה היו מתגייסות יחד והיו משתפות פעולה.
במהלך ביצוע העבודה, המורה הכוונה אותנו עם הניסיון והידע שלה.
עבודת צוות יותר קלה מבחינת קצב העבודה. היא מחולקת בין כל חברי הקבוצה והיא תורמת יותר. אך לפעמים ישנם קשיים בעבודת צוות משום שמוגבלים לעבוד בזמן מסויים המתאים לכל חברי הצוות ותלויים בכל אחד מחברי הצוות שיעשה את תפקידו בעבודה. לכן אני מעדיפה עבודה אינדיווידואלית אשר בה כל אחת עובדת באופן עצמאי. למרות שהאחריות כולה נופלת בחלקו של האדם המבצע את העבודה, אני מאמינה כי עבודה יחידנית נוחה יותר ומאפשרת עבודה בזמנים אשר מבצע העבודה קובע לעצמו, ללא כל תלות באחרים.
אני בטוחה כי מגמת תקשורת וניו מדיה תתרום לי במהלך החיים. הידע שרכשתי במהלך הלימוד והעשייה שלי במגמה רב. למדתי צילום ועריכה של סרטונים באופן מקצועי. בנוסף, התעמקתי בכתיבת מאמרים וכתבות. כמו כן, רכשתי ידע בבניית אתר, בעיצובו ופרסומו. לדעתי, הדבר הכי משמעותי שההתמחות במגמה לימדה אותי, הינו היכולת להשפיע. כל אדם יכול להשפיע על החברה ולא משנה אם הוא מבוגר או צעיר, אם הוא גבר או אישה.
הידע שקיבלתי ורכשתי במהלך לימודי במגמת התקשורת וניו מדיה הינו כלי חשוב לחיים אשר יש בו שימוש רב.